
Dünyada Kodlama Eğitimimin Önemi? Türkiye’de Kodlama Eğitimi Nasıl?
- İngiltere, 5-16 yaş aralığındaki çocuk ve gençlere kodlamayı öğretmeyi hedefleyen “Bilgisayar Bilimleri” dersini müfredatına zorunlu olarak koyan ilk ülke.
- İtalya, “Gelecek için Programlama” projesiyle ilkokul öğrencilerine kodlama öğretiyor.
- Finlandiya “Gelecek; kodlamayı bilen kişiler üzerine inşa edilecek” anlayışıyla derslerine başladı.
- Estonya, 2012 yılında proje kapsamında 7-16 yaş arasındaki çocuklara kodlama sınıfları açtı.
- Çin, anaokulundan başlayarak çocuklara kodlama eğitimine başladı.
- Avrupa Eğitim Komisyonu’nun raporuna göre; kodlama ve programlama derslerini şu anda Avrupa’da 12 ülkenin müfredatlarına eklendi. Bunlardan bazıları; Bulgaristan, Danimarka, Yunanistan, İrlanda, Kıbrıs, Polanya, Litvanya ve Portekiz.
- Türk eğitim sisteminin içinde kodlama mutlaka olmalı. Okullarda ders olarak okutulmalı. Tüm anne babalar, çocuklarına mutlaka kodlama eğitimi aldırmalı. Malesefe MEB ilkokul yönetmenliğinde henüz kodlama eğitimi bulunmamaktadır. Ortaokul 5 ve 6. sınırlarda “Bilişim Teknolojileri ve Yazılım” dersi haftada iki saat bulunmaktadır.
Robotik kodlama eğitimi, öğrencilerin hem kişisel hem de profesyonel gelişimlerine katkıda bulunarak, onları geleceğin zorluklarına hazırlayan kritik bir yatırımdır. Teknolojinin giderek daha fazla hayatımızın merkezine oturduğu bu dönemde, robotik kodlama eğitimi sunan okullar, öğrencilerini başarı için en iyi şekilde hazırlayan kurumlar olacaktır.