Çocuklar için “Kodlama Eğitimi” çocukların öğrenirken eğleneceği ve temel düzeyde programlama becerilerini uzman eğitmenler tarafından edineceği bir kurs programıdır.
Kod BURSA / Bursa Robotik Kodlama Eğitimi
Program, çocukların gelişim düzeylerine ve özelliklerine dayanan ve bu anlamda, bütün gelişim alanlarının geliştirilmesini esas alan “gelişimsel” bir programdır.
Çocuklara kodlama öğretmenin en iyi yolu, onların ilgisini çeken bir konu seçmek ve onları kendi seviyelerine uygun bir şekilde yavaş yavaş ilerletmektir. Örneğin, çocuklar için kodlama öğretmeyi daha eğlenceli hale getirebilmek için oyunlar veya animasyonlar kullanıyoruz.
Çocuklar için kodlama, onlara bilgisayar bilimi ve problem çözme becerilerini öğretmek için kullanılan interaktif bir süreçtir. Bu süreç, çocuklarda mantıksal düşünme, yaratıcılık ve iş birliği yeteneklerini geliştirirken, aynı zamanda teknolojiye olan ilgilerini artırır.
Kodlama yapmaya karar verdiyseniz ilk olarak görsel tabanlı programlama yapmalısınız. Basit olduğu için kodlamaya başlangıçta en doğru tercih bu olacaktır.
İdeal olarak, temel robotik kodlama becerilerini kazanmaya başlamak için çocuklar ilkokul dönemine girdiğinde (yaklaşık 6-7 yaş) hazır olabilirler
Quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.
Programlama Becerileri: Robotik kodlama, çocuklara temel programlama kavramlarını öğrenme fırsatı sunar. Kodlama, mantıklı düşünmeyi teşvik eder ve çocuklara bilgisayar ve yazılım sistemlerini anlama yeteneği kazandırır. Eleştirel Düşünme: Çocuklar, problemleri tanımlama, analiz etme ve çözme becerilerini geliştirir.
Ancak daha kolay anlaşılması için, tutarlı ebeveyn veya eğitimci desteğiyle çocuğunuza 5 yaşından itibaren yapay zekayı öğretmeye başlayabilirsiniz. Çocuklara AI hakkında eğitim veren birçok çevrimiçi platform 8 yaş ve üzeri çocuklarla başlar.
Robotik kodlama eğitimi öğrencilere veya katılımcılara robotların tasarımını, yapısını anlama ve bu robotları programlama yetenekleri kazandırma konusunda yardımcı olur. Kodlanan ve kullanılan materyal bir robottur. Bilgisayar ortamında yapılan programlama ile oluşturulan kodlamanın sonucu ekrana yansımaktadır.
Programlama Becerileri: Robotik kodlama, çocuklara temel programlama kavramlarını öğrenme fırsatı sunar. Kodlama, mantıklı düşünmeyi teşvik eder ve çocuklara bilgisayar ve yazılım sistemlerini anlama yeteneği kazandırır. Eleştirel Düşünme: Çocuklar, problemleri tanımlama, analiz etme ve çözme becerilerini geliştirir.
Kod yazmayı öğrenmek ilk andan itibaren özgüveni ve problem çözme becerilerini artırıyor. Apple ile kod yazmak ise öğrencilerin kendilerini ifade etmelerine ve diledikleri kariyer hedefi doğrultusunda geleceğe hazırlanmalarına yardımcı olmaları için gerekli araç ve kaynakları eğitimcilere sunuyor.
Kodlama yapmaya karar verdiyseniz ilk olarak görsel tabanlı programlama yapmalısınız. Basit olduğu için kodlamaya başlangıçta en doğru tercih bu olacaktır. Ayrıca görsel tabanlı uygulamalar robotik kodlamanın mantığını da öğrenmenizi sağlar.
Robotik kodlama dersinde ne yapılır diye sorarsan, genellikle blok tabanlı kodlama, algoritma oluşturma ve mekanik parçalarla çalışma gibi aktiviteler yer alır. Eğlenceli ve uygulamalı bir öğrenme süreci olduğu için öğrenciler, problem çözme ve analitik düşünme becerilerini geliştirir.
Arduino ile Led yak söndür Uygulaması
Buton Kontrollü Uygulamalar.
Röle Kontrollü Uygulamalar.
LCD Ekran Uygulamaları
Otopark Projesi.
Otomatik Kapı Projesi.
Gece Lambası Projesi.
Dijital Termometre Uygulaması
Robotik kodlamada yaygın olarak kullanılan programlama dilleri arasında Python, C++, Java ve Scratch bulunmaktadır. Bu diller arasından seçim yapmak ve temel düzeyde bir.programlama bilgisine sahip olmak, robotik kodlama öğrenme sürecini kolaylaştıracaktır. Bir diğer önemli adım ise donanım platformlarını öğrenmektir.
Arduino projeleri özellikle elektrik sektöründe olanlar ve o sektörde çalışanlar için uzak bir kavram değildir. Kısaca arduino elektrikle alakalı olup elektronik geliştirme kartı olarak literatürde yer almaktadır. İnsanların kolaylıkla kullanabilmeleri için geliştirilmiş mikro bir üründür.
Robotik Kodlama Eğitimi okullarda ve özel kurs merkezlerinde Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri tarafından verilir. Temel düzeyde robotik ve kodlama eğitimi ise evde ebeveynler tarafından ve , okullarda ve özel kurs merkezlerinde branş öğretmenleri tarafından verilebilir.
Kodlama ve robotik alanında eğitim verme salahiyetine sahiptir. Düzenlediği programlarla kurslarda veya farklı eğitim merkezlerinde dersler verir. Çocukları robotik teknolojiyle buluşturan kodlama ve robotik öğretmeni; onların yapay zekâ, makine öğrenimi ve benzeri kavramları daha iyi anlamalarına yardım eder.
STEM öğretmeni olmak isteyen kişiler, üniversitelerin lisans bölümü mezunu olması ve stem eğitmenlik eğitimi sertifikasını alması gerekir. STEM eğitmeni sertifikası üniversitelerin uzaktan eğitim kurumlarında online olarak verilmektedir.
Stem Öğretmeni Ne Demek? Stem, disiplinler arası yeni bir öğretim sistemi olarak ifade edilir. Stem öğretmeni ise öğrenciye düşünme odaklı çalışmalar yürütmesinde yardımcı olur. Öğrencinin motivasyonunu arttırırken bir yandan da yeteneklerini öne çıkarmasını sağlar.
Web Tasarım & Hosting @ Selim ÇELİK – 1999